Ondersteuning bij implementatie cBoards: platform voor netwerkzorg

Ondersteuning bij implementatie cBoards: platform voor netwerkzorg

Een aanzienlijk aantal zorgorganisaties in Amsterdam en omliggende regio hebben gekozen voor cBoards als hun voorkeursplatform voor samenwerking. Met cBoards kunnen zorg- en welzijnsprofessionals, patiënten en hun mantelzorgers beter afstemmen wat er nodig is en wie wat doet. Binnen de Amsterdamse Huisartsenalliantie is cBoards geselecteerd als het platform voor netwerkzorg.

Huisartspraktijken binnen de zorggroep ROHA (onderdeel van de Amsterdamse Huisartsen alliantie) zijn aangesloten op dit platform en hebben veel ervaring opgedaan met netwerkzorg in ouderenzorg in samenwerking met wijkverpleging en medicatiebewaking met apotheken.

Ondersteuning bij implementatie
Voor huisartsenpraktijken die overwegen om met het samenwerkingsplatform cBoards te starten, staan Ellen Ophoff en Floren Sweer klaar om meer informatie te verstrekken en ondersteuning te bieden. Zij nemen graag deel aan praktijk- of wijkoverleg om de mogelijkheden van cBoards te bespreken en te ontdekken hoe dit platform de samenwerking in wijknetwerken kan verbeteren.

Deelnemende Organisaties in Amsterdam en omstreken
Andere zorgorganisaties in Amsterdam en omgeving die al werken met cBoards zijn onder andere Cordaan (wijkzorg en paramedici), OLVG en Buurtzorg. Bovendien kunnen patiënten en mantelzorgers er ook mee werken.

Samenwerkingsinitiatieven in de zorg, zoals Amsterdam Vitaal & Gezond, vragen om digitale uitwisseling van gegevens tussen (zorg)professionals. Door deze collectieve keuze voor cBoards wordt verwacht dat de samenwerking tussen zorgverleners en andere stakeholders aanzienlijk zal verbeteren, wat uiteindelijk zal leiden tot betere zorgresultaten voor patiënten in Amsterdam en omliggende gebieden.

Neem contact op voor meer informatie
Voor verdere informatie over het implementeren van cBoards in de huisartsenpraktijk of voor eventuele vragen, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Ellen Ophoff (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Floren Sweer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ondersteunende informatie beschikbaar op Sociaal Intranet
Meer gedetailleerde informatie over cBoards is beschikbaar op het Sociaal Intranet samen.amsterdamsehuisartsen.nl (na inlog).