Save the Date: ZorgConnect Amsterdam 2024

De Amsterdamse Huisartsenalliantie nodigt jou op vrijdag 27 september uit voor ZorgConnect Amsterdam 2024– een exclusief evenement waar Informeren, Inspireren, het ophalen van informatie voor het jaarplan 2025 en Verbinden centraal staan. Dit is jouw kans om deel te nemen aan een dynamische en verrijkende middag vol inzichten en netwerkmogelijkheden.

Ervaringen en tips van uw collega’s over zorg voor atriumfibrilleren

Benieuwd naar tips voor optimale zorg aan patiënten met Atriumfibrilleren? Praktijken die sinds 1-1-23 werken volgens het stedelijk transmuraal zorgprogramma hebben hun ervaringen gedeeld en waardevolle inzichten gegeven. Lees verder voor praktische tips, hoe jouw praktijk ook kan instromen of zijn ervaring met de zorg kan delen.

LHV: Heeft jouw praktijk recht op compensatie DVZA-facturen?

Heb jij meegedaan aan OPEN in de periode van 2019 t/m 2022? Dan heb je waarschijnlijk recht op compensatie van de DVZA-kosten1, waarvoor je onverwachts facturen hebt gekregen. In dit bericht lees je over de beperkingen van de VWS-subsidieregeling en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Huisartspraktijken: Oriëntatie op de inzet van een ANIOS

Vanuit de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) vinden we het belangrijk dat ANIOS/basisartsen goed kunnen proeven aan het vak van huisarts en de sfeer in een praktijk. Op deze manier kunnen ANIOS ontdekken of ze de kant van de huisartsgeneeskunde op willen gaan. Daarnaast zitten er voor de huisartspraktijken voordelen aan het werken met een ANIOS in de huisartsenpraktijk.

LHV: themabijeenkomst Huisarts & Kindermishandeling

Als huisarts kan je het verschil maken voor kinderen of gezinnen die met mishandeling en geweld te maken hebben. In de praktijk kan het echter best lastig zijn om kindermishandeling te herkennen en het gesprek hierover aan te gaan. Op woensdag 26 juni organiseert de LHV een themabijeenkomst Huisarts & Kindermishandling. 

Studie naar gebruik KardiaMobile levert positieve inzichten op

De studie naar ervaringen van Amsterdamse huisartsen met het gebruik van een smartphone-verbonden 1L-ECG apparaat (de KardiaMobile) en de digitale consultatie door cardiologen is gepubliceerd. Kaderarts hart- en vaatziekten David Koetsier, is aangesloten bij de ROHA en is één van de auteurs van het onderzoek.

Vanaf 10 juni: Aanmeldportaal (ATZA) wordt Verwijspunt 020

Vanaf maandag 10 juni zal het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amsterdam (ATZA) verder gaan onder Verwijspunt 020. Verwijspunt 020 is een samenwerking tussen Amsta, Amstelring, Cordaan, Evean, Zonnehuisgroep Amstelland en ZorggroepAmsterdam Oost.

Zorg voor kwetsbare ouderen in de praktijk: ‘POH-Ouderen is onmisbaar’

De grote toename van het aantal ouderen de komende jaren vraagt om een vooruitziende aanpak van de huisartsenzorg. Onder de noemer Beter Oud in Amsterdam wil de Amsterdamse Huisartsenalliantie toekomstbestendige ouderenzorg neerzetten. Met succes, ondervinden huisarts Ingrid van Westing en praktijkondersteuner ouderen Annelies Bruijns. Huisarts Ingrid van Westing: “We kunnen voorsorteren voordat het echt misgaat en dat voorkomt een heleboel onvoorziene crisissituaties.”

Theatershow de sToppers druk bezocht

De zaal zal vol bij de voorstelling van de sToppers. Deze voorstelling was georganiseerd rondom stoppen met roken. 

Meld je aan: Dialoogsessies over innovatie in de chronische zorg

De Amsterdamse Huisartsenalliantie nodigt je uit voor dialoogsessies over innovatie in de chronische zorg op donderdag 13 juni en 5 september om 17.30 uur. Meld je aan!

Digitaal verwijzen voor Welzijn Op Recept via ZorgDomein

Huisartspraktijken kunnen voor Welzijn Op Recept trajecten in Amsterdam en Weesp doorverwijzen via ZorgDomein.

Afspraken ‘Wie doet wat’ tussen huisartsen en medisch specialisten

Vanuit de ontregel de zorg initiatieven (ORDZ) is “wie doet wat” voortgekomen. Er is behoefte om de afspraken tussen de huisartsen en ziekenhuizen over verwijsbrieven, maar ook breder dan verwijzen, vast te leggen. De afspraken die beschreven staan, helpen om de zorg in Amsterdam soepel te laten verlopen. Als onderlinge afspraken duidelijk zijn, kan iedereen beter samenwerken. Dit zal bijvoorbeeld overbodige telefoontjes tussen eerste- en tweede-lijn flink verminderen. Ook is de verwachting dat bij het naleven van de afspraken de patiënt sneller geholpen is.