Afspraken ‘Wie doet wat’ tussen huisartsen en medisch specialisten

Afspraken ‘Wie doet wat’ tussen huisartsen en medisch specialisten

Vanuit de ontregel de zorg initiatieven (ORDZ) is “wie doet wat” voortgekomen. Er is behoefte om de afspraken tussen de huisartsen en ziekenhuizen over verwijsbrieven, maar ook breder dan verwijzen, vast te leggen. De afspraken die beschreven staan, helpen om de zorg in Amsterdam soepel te laten verlopen. Als onderlinge afspraken duidelijk zijn, kan iedereen beter samenwerken. Dit zal bijvoorbeeld overbodige telefoontjes tussen eerste- en tweede-lijn flink verminderen. Ook is de verwachting dat bij het naleven van de afspraken de patiënt sneller geholpen is.

De afspraken “wie doet wat” staan in de twee documenten in de bijlage, op de website TPA en in de TPA app.

Wie doet wat, afspraken verwijzen en verwijsbrief: Amsterdam Transmuraal (amsterdam-transmuraal.nl)
Wie doet wat afspraken overig: Amsterdam Transmuraal (amsterdam-transmuraal.nl)

TPA-app:
Alle transmurale afspraken vind je ook in de TPA-app. Huisartsen en specialisten in Amsterdam kunnen de app downloaden; via de App Store of de Play Store onder de naam Afspraken AmsterdamTransmuraal.


TIM melding
Aarzel echter niet om een TIM melding te maken als de afspraken niet nageleefd worden, daar leren we samen van.

Vragen:

Voor vragen en onduidelijkheden zijn onderstaande personen per organisatie aanspreekpunt en ook lid van de stuurgroep Transmuraal Platform:

Huisartsen / Zorggroepen 

Mireille van Bree (GAZO) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Paulien van Hessen (SAG/AHa) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Annechristien Slegt (Huisartsen Coöperatie Noorderzorg/AHa) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Koos Jongebreur (Zorg voor Zuid, AHa) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ziekenhuizen
 

Marieke Poel (OLVG) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jessica de Jonge (Amsterdam UMC) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nynke Posthuma (BovenIJ ziekenhuis) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.