Meld je aan: Dialoogsessies over innovatie in de chronische zorg

De Amsterdamse Huisartsenalliantie nodigt je uit voor dialoogsessies over innovatie in de chronische zorg op donderdag 13 juni en 5 september om 17.30 uur. Meld je aan!

Voor wie?
Deze sessie is voor huisartsen, kaderartsen, praktijkhouders, POHers, praktijkmanagers doktersassistenten, verpleegkundig specialisten, physician assistants en nurse practitioners, die te maken hebben met de zorg voor chronisch zieke patiënten.

Waar gaat de dialoogsessie over?
Door de toename van patiënten met meerdere chronische aandoeningen neemt de druk op de huisartsenpraktijken toe. Veel patiënten met chronische ziekten krijgen geprotocolleerde ketenzorg vanuit verschillende zorgverleners in de praktijk. Om goede zorg te kunnen blijven bieden in een veranderende realiteit is een andere aanpak nodig. Dat vraagt wat van de verschillende zorgverleners in de huisartsenpraktijk. In deze sessie trachten we met elkaar tot inzichten te komen om tot een andere aanpak te komen. Waarbij we ons focussen op een andere medisch inhoudelijke benadering van patiënten en een andere manier van organiseren in de praktijk.

Vind jij ook dat de zorg voor chronisch zieken anders moet? Voel je de urgentie? Wat moet volgens jou anders in de zorg voor chronisch zieken? Wat moet vooral ook blijven? Wil jij een bijdrage leveren om te komen tot een andere aanpak en andere manier van werken? Meld je dan aan! Jouw kennis is nodig, omdat jij vanuit jouw rol uitvoering geeft aan de zorg voor chronisch zieken! Welke voorbeelden of dilemma’s kom jij in de praktijk tegen? Welke scenario’s zie jij voor je? Met welke innovatieve oplossingen?

Vooraanstaande spreker op het gebied van innovatie
Innovatie is dé sleutel om de zorg voor chronisch zieken anders te organiseren. We starten de sessie met een inspirerende spreker: Bart Götte. Bart is een strateeg, een toekomstdenker. In zijn bedrijf FutureFlock houdt hij zich bezig met toekomstige zaken. Daar is hij gek op. Wat is het lange termijnperspectief en hoe benader je de toekomst? Dat zijn thema’s waar hij graag op adviseert. Anticiperen op wat gaat komen, dat vindt hij interessant! Tijdens deze sessie zet hij aan tot nadenken én om in actie te komen zodat nu nog ruimte gecreëerd kan worden voor innovatie.

Waar?
Wicked Grounds, locatie Schipluidenlaan 4 (begane grond bedrijfsverzamelgebouw Koningshof).

Aanmelden dialoogsessies kan via deze link .
Tijdens de tweede dialoogsessie (sept) bouwen we voort op opbrengsten van de eerste dialoogsessie. Je kunt je daarom voor beide sessies inschrijven als je dat wenst.

Per sessie is er ruimte voor 50 personen en vol is vol. Zorg dat je erbij bent!

Verdere informatie
Ongeveer 2 weken voor de sessie ontvang je het programma, laatste informatie van de bijeenkomst, een formulier voor het ev. ontvangen van vacatiegelden, en locaties waar je kunt parkeren indien je met de auto komt.

De bijeenkomst start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Voor de inwendige mens wordt uiteraard gezorgd.

We zien je graag 13 juni en/of 5 september!

Heb je vragen?
Neem contact op met Mascha Egberts, Angelique Vlaswinkel of Ilse Groen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het team Programma Proactieve Chronische Zorg zitten: Angelique Vlaswinkel, Frank Moust, Ilse Groen, Jacqueline Keijser, Marieke Blom, Mascha Egberts, Rosa Visscher.