Leer-/werktraject doktersassistent

Amsterdamse huisartsenpraktijken zijn op zoek naar doktersassistenten die moeilijk te vinden zijn door krapte op de arbeidsmarkt. Daarom heeft de Amsterdamse Huisartsen alliantie de krachten gebundeld met het onderwijs en gaan wij concreet aan de slag met het opleiden van doktersassistenten en stedelijke werving voor Amsterdam e.o.

Wat doet de doktersassistent?

Doktersassistent is een afwisselend beroep, je voert veel verschillende taken uit. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten, zowel via de telefoon als in de praktijk. Je regelt de afspraken, zorgt voor een goede planning en een overzichtelijke administratie. Daarnaast help je de huisarts bij het onderzoeken van patiënten. Soms voer je zelf medische handelingen uit, zoals bloeddrukmetingen, wondverzorging of het uitspuiten van oren. 

  • De opleiding duurt 1½ tot 2 jaar, afhankelijk van je vooropleiding.
  • Eén dag per week school.
  • Minimaal twee dagen per week stage in de huisartsenpraktijk. De stedelijk coördinator koppelt je aan een praktijk die een opleidingsplaats biedt waar je tevens de stage loopt. 

Aanmelden

Heb je interesse in het leer-/werktraject om doktersassistent te worden? Wil jij graag straks aan de slag in een Amsterdamse huisartsenpraktijk? Vul dan het online aanmeldformulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen dan binnen 14 dagen contact met je op.

Informatie

Wil je meer weten over het vak doktersassistent, kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA).